03 Februari 2014

USAHA TANGGA KEJAYAAN

Perhimpunan Rasmi hari ini dihadiri oleh Ketua Sektor Akademik JPNM. Beliau akan berada di sini selama 2 minggu untuk menjalankan pemantauan perjalanan sekolah.
Bersempena ops segak sewajarnya kita memakai pakaian yang kemas kerana salah satu daripada tuntutan untuk berpakaian kemas. Sesungguhnya Allah itu cantik Dia suka pada yang cantik. Sebagai pelajar muslim kita perlu menunjukkan kecergasan dan kesegakan. Nasihat yang diberikan tentang menghormati guru dan mencari keradhaan guru. Kepandaian dan kecerdikan tanpa disertakan dengan ketinggian akhlak akan menjauhkan kita daripada mendapat kejayaan dunia dan akhirat.
Pelajar yang cemerlang wajib memiliki akhlak yang mulia. Usaha yang digembeling perlu mengambil kira nilai ukhrawi.
Untuk mengatasi masalah pengurusan masa pelajar maka jadual pembelajaran akan dianjakkan ke sehingga 4.30 ptg. Ini diharapkan akan dapat menyelesaikan masalah yang kita hadapi.Pelajar-pelajar tingkatan 3 perlu bersedai dari sekarang kerana anda akan dinilai seawal bulan 4. SMKA Sultan Muhammad perlu bergerak seiring untuk mencapai band 1 pada 2015. Bermula dengan ujian 1 pada bulan 3 semua pelajar perlu mendapat A.

Tiada ulasan: