06 Ogos 2009

LIQA’ SOF KEPIMPINAN BADAR SESI 08/09 DAN SOF KEPIMPINAN SOF KEPIMPINAN BADAR 09/10.31 Julai 2009, Jumaat. Bertempat di Surau al-Islah, SMKA Sultan Muhammad, satu Liqa’ (pertemuan) di antara dua sof kepimpinan BADAR. Liqa’ ini bertujuan untuk mendapatkan kata sepakat dan kesefahaman serta peralihan tanggungjawab mentadbir dan mengurus BADAR (Bdan Dakwah dan Kerohanian) SMKA Sultan Muhammad.

Ustaz Khairilanuar mewakili pihak pengurusan sekolah telah menyampaikan ucapan terima kasih kepada sof kepimpinan sesi lepas yang telah mencurah tenaga dalam menjalankan semua aktiviti BADAR yang telah dirancang.

Antara sedikit sorotan daripada ucapan al-Fadhil Ustaz adalah berkaitan hakikat kehidupan yang matlaatnya adalah pengabdian kepada Allah bukan untuk kemasyhuran dan kepentingan diri sendiri. Jawatan yang disandang juga merupakan satu tasyhrif (kemualian) tetapi bukan untuk kemasyhuran. Tasyhrif yang padanya masuliah (tanggungjawab) yang akan dipersoalkan dan akan dibalas oleh Allah s.w.t. Selain itu juga beliau menyentuh berkaitan dengan keikhlasan dan setiap setiap kita dinilai bukan dari sudut luaran atau fizikalnya tetapi dilihat pada hati dan amalannya.

Liqa’ ini juga diserikan dengan ucapan penyelaras BADAR yang baru iaitu al-Fadhil Ustaz Tuba Nihrir bin Hasan. Beliau mengharapkan yang terbaik daripada sof kepimpinan yang baru ini. Liqa’ di akhiri dengan Toam Jamai’ (makan berjemaah). Kita mendoakan agar sof kepimpina yang baru ini dapat membawa BADAR agar lebih cemerlang dan gemilang.

1 ulasan:

محمد حذوان بن حميدان berkata...

teruskan perjuangan..
maattaufiq wannajah kpd antum semua.. (^_^)